söndag 19 april 2009

RSD


Har haft mycket i veckan så jag glömde bort att jag hade en blogg... Veckan efter lovet är alltid krävande. Men nu är jag tillbaka igen!

Idag är det Record Store Day. Det gillar jag. En skiva jag skulle vilja köpa idag är Wooden Shjips nya Dos. Lyssna på låtar från nya skivan här!

Annat jag gillar just nu är
Jalouse
Dazed & Confused
Kobra
P1
Blommande körsbärsträd på Järntorget

Så hjälp oss att komma över söndagsångesten och fyll på listan med fina saker just nu! Att plocka vitsippor, Moneybrothers tomatsoppa, feelgoodfilmen The Boat That Rocked eller Världskulturmuséets Bollywoodutställning? Vad vet jag. Berätta!lördag 11 april 2009

Snart skiner Poseidon

Idag är det premiärmatch mot Djurgården på nya gamla Ullevi och jag står såklart i klacken! Peppar gör vi med Joel Almes IFKlåt, omskrivna A Young Summers Youth som numera heter Snart Skiner Poseidon och som med ny text agerar inmarschlåt istället för klassiska Heja Blåvitt. Som indietjej med blåvitt hjärta kan det ju knappast bli bättre eller?

I övrigt jobbar Joel Alme med inspelningen av uppföljaren till A Master Of Ceremonies just nu.fredag 10 april 2009

torsdag 9 april 2009

Franz Ferdinand cover WomanizerVad tycker ni?

Please Rain Fall Records

Please Rain Fall Records är ett nytt skivbolag som ligger i tiden. Du mejlar Stephen som sköter PRF Records och säger hej och bifogar din adress. Tillbaka får du en skiva och sen är det upp till dig hur du väljer att tacka, inte betala, för musiken. Stephen själv föreslår en berättelse, en teckning, ett blandband eller något du stickat till exempel.


För första släppet, The Black Country Pop Ep, skulle jag skicka ett paket hubbabubba och ett kollage av mina finaste bokmärken!http://pleaserainfallrecords.blogspot.com/

lördag 4 april 2009

New York Noise


Att slötitta klipp på internet kan vara bland det mest avslappnande som finns. NYCTV sänder varje onsdag och söndag indieshowen New York Noise där intervjuer blandas med uppträdanden med aktuella band inom indiegenren. Bland annat medverkade nyligen svenska Lykke Li, Way Out West-bokningen Vivian Girls och fina Takka Takka.

Besök hemsidan för att se programmet!
fredag 3 april 2009

Music Doc


Nu har Music Doc Festival kommit till Göteborg! Music Doc är en fyra dagar lång musikdokumentärfestival som sedan tidigare finns i Stockholm, Malmö och Lund. Men nu kan även vi Göteborgare njuta av filmerna alltså! Från och med igår (torsdag) tills på söndag visar Pustervik och Mitt Andra Hem filmer om både Rolling Stones och James Brown, eller mina favoriter som jag ska försöka komma iväg på: Public Enemy, Hip Hop i Senegal och Arthur Russel. Ses vi där?


http://www.musicdoc.se/

torsdag 2 april 2009

Om musiken hade en färg...

Egentligen är jag otroligt modeintresserad, men det får jag inte utlopp för så ofta här i bloggen. Men nu är det så att Uslu Airlines har fått fyra grymma DJs att bidra med var sin färg till deras nagellackkollektion. Fetisch menar att hans musik har färgen silvermetallic, medan Rollerboys är lila och Busy Ps bidrag är limegrönt. Själv ser jag helst att mina naglar är lackade med den ljusblåa nyans som Headman har valt när jag står och vänder plattor.

Dessutom följer en mix av respektive dj med till varje förpackning. Rent musikaliskt föredrar jag Headman och Fetisch. För er som är nyfikna eller som inte bryr er så mycket om produkten men gärna peppar inför morgondagens utgång med lite skön musik föreslår jag att ni går in här!