söndag 3 februari 2008

and it would never end

Efter ett så bra skivår som 2007 trodde man kanske att kaffet skulle smaka lite beskt i år. Men året har börjat förvånandsvärt bra med svenska debuter som Lykke Li och Hästpojken, och som jag skrev om nyss Hot Chip bland annat. Vilka jag däremot inte skrivit om är Magnetic Fields Distortion som släpptes förra månaden.

Jag såg pjänsen Mitt Namn Är Rachel Corrie häromdagen. En pjäs om Rachel Corrie som 23 år gammal dog under en israelisk bulldozer när hon skyddade ett palestinskt hem 2004. Jag tänker inte vidare gå in på varken historian bakom eller hur fruktansvärt bra pjäsen var och hur jag satt och hulkade efteråt. Däremot tänker jag berätta att Magnetic Fields spelades hela tiden. Det var slående hur deras musik speglade rädslan och ensamheten hos en amerikanska som lämnat tryggheten för att försöka stoppa en ockupation av ett av världens största makter, stöttat av världens faktiska största makt! Än en gång såg jag hur viktig musiken är både för film och andra kreativa akter. Hela veckan har jag lyssnat på Magnetic Fields. Efter pjäsen är det klart att det inte går att undvika att gripas lite extra, men de är ju så bra att de klarar stå för sig själva. Nästa vecka är det jag som tänker köpa albumet. Vissa skivor måste man bara ha i skivsamlingen.

Vad tycker ni om nya albumet? Höll det förväntningarna?

15 kommentarer:

Martin Janzon sa...

Efter en lyssning som jag gav albumet för nån vecka sen lät det bra, men jag har ändå inte orkat lyssna igen ännu. Tror dock det kommer bli ett album jag återkommer till nu och då. Fina popsånger dränkta i Jesus and the Mary Chain-oljud är kanske inte alltid vad man behöver. Men ibland är det det.

Stephen Merritt är för övrigt en sån där jag gillar mycket.

Klas sa...

Ett litet påpekande bara. Rachel Corrie dödades den 16 mars 2003. Inte 2004.

Fredwurst sa...

Hejsan, trevligt att springa på en musikblogg såhär i cyberrymden!

du har precis fått en ny läsare!

Elin sa...

Neeej jag var ju aldrig där! Hade lyckats boka in släktkalas samtidigt som lykke li. Uhh, jag hade så gärna velat se henne. Krya pårej!

katrin karoliina sa...

Hej min vän! Jag har inga planer för lovet så jag fikar mer än gärna med dig, var ju sjukt länge sedan sist. Men vi kan ju höras i dagarna tycker jag. Hehe och jag ska till Rom.. har du vart där? Puss!

Gorillan sa...

En riktigt bra platta som kommer att hålla när andra fallnar...

Andreas sa...

Fick skivan häromveckan. Har dock inte lyssnat än. Kommer en recension i Groove sen,

Erik sa...

Inget blir ju lika bra som 69 ändå. :(

elin sa...

åh jag älskar hästpojken!
Har skrivits mycket om Lykke Li på sistone också, kanske borde ta och ge henne en chans...

Sarah sa...

Jag har faktiskt inte lyssnat på Magnetic fields nya album än. Jag vet inte riktigt vad jag drar mig för.. jag har så höga förväntningar. Men jag ska se teaterpjäsen du skriver om nästa vecka. Det ska bli spännande..

Elin sa...

Oj, spelar el perro del mar, det visste jag inte. vilken tid? Jag kommer ska antagligen till Göteborg för lite shopping, så jag kanske skulle kunna hoppa in på bengans en kortis. Ska du dit?

ML sa...

Har inte heller lyssnat skitmycket på Distortion men jag gillar hur de fått till ljudbilden, det låter live på nåt sätt. Den låt jag gillar mest hitills är andraspåret "California Girls" mkt trevlig.

The Lemur sa...

Är det någon annan än jag som känner någon unken lukt här? Det är liksom en odörrr... "Det ligger en hund begraven här." Hallå! Vart ska jag nu dampa Jens Lekman? Jag behöver FAKTISKT en till blogg som jag inte har tid och inte kommer att läsa!!!

sarah sa...

du skulle inte kunna tipsa om bra franskpop? (älskar förövrigt musiken och ditt sätt att skriva på i denna blogg)

Martin Janzon sa...

den här bloggen är uppenbarligen nedlagd (verkar inte bättre) men för bra fransk pop finns bara en blogg:

http://blow-up-doll.blogspot.com/