tisdag 1 juli 2008

festival.

Linnea bad om Emmabodatips. Varsågod Linnea!

Det är mycket elektronika i år:
 • Elenette gör glad synthpop och lär bli sommarens soundtrack. På svenska, med fyndiga texter.
 • Ladytron är Liverpoolbaserade elektronikabandet som bl a hade jättehitten "Seventeen" för några år sedan. Aktuella med ny skiva.
 • Stereo Total- Fransk-tysk duo med söt elektropop som numera tillhöra klassikerna.
 • Detektivbyrån- Påminner mycket(!) om Yann Tiersens soundtrack till Amelie från Montmartre. Så du vet vad som väntar.
Gillar du däremot svensk reggae/ska sa du absolut se:
Om jag var dig skulle jag heller inte missa:
 • Boys Noize och deras fina remixer.
 • Soko- Skådespelerskan Stéphanie Sokolinski från Paris gör söta popvisor. Håll koll på henne! Det ryktas dessutom att en fullängdare kommer snart.
 • Elf Power är kanske ett av de mest intressanta bokningarna på festivalen. Påminner både om Annika Norlin, The Shins och Peter, Bjorn & John.
 • Division Of Laura Lee är ett svenska indiepunkband som fått mycket fin kritik. Med all rätt!
 • First Aid Kit- Fortfarande lika mysiga och sjunger lite som regina spektor. Dessutom är de bara 15 och 17 år. Bara en sån sak liksom!
 • Masshysteri, punkrock från Umeå.
 • Kalle J som tydligen ska vara väldigt bra live.
Är det många av er som ska till Emmaboda i år? Jag måste säga att de verkligen lyckats med sina bokningar i år! Jag kommer dansa till Justice och Familjen, lyssna på Laaksosångarens självbetitlade soloprojekt Markus Krunegård och hans nya skiva, se Niccokick och höra Hästpojken utan Pop-Lars. Jag ska njuta av Kristian Anttilas nya låtar och förhoppningsvis hinna se både Miss Li, BTVATD, Those Dancing Days och Almedal. Joel Alme är en förhandsfavorit och Navid Modiri är alltid bra på scen, här med Cobra Charlie. Slagsmålsklubben lär ju bli rätt så bäst också. Zeigeist snygga scenshow lär vara värd att se. Snygga landsmannen Erlend Øye uppträder med Whitest Boy Alive och det tänker jag inte missa för allt i världen. Men framför allt så kommer jag få se Doktor Kosmos en gång för alla (även om nya skivan var en besvikelse) och tanken på det får mig att bli alldeles knäsvag! Hoppas vi ses där!

8 kommentarer:

Linnea sa...

Åh, tacktacktack! Underbart. Dessa ska absolut checkas in. Ses på emmaboda! kram!

Anna sa...

Linnea: Kul att du uppskattade det:)

popkompis sa...

Hej! Fin blogg. Jag missar Emmaboda så det är jämnt. :)

Anna sa...

Popkompis: Tack så mycket!

Eric sa...

Justice och Familjen går ju inte annat än älska :D

Anonym sa...

Hmm... Jag har följt din blogg ganska länge nu och nu går det upp för mej att vi kan ha träffats. Jag var oxå på Emmaboda. Bästa festivalen helt klart. Och heja Detektivbyrån. Riktigt bra blogg!

Anna sa...

Anonym: Ja, det kan vi absolut ha gjort! Fast det är ju inte så konstigt om du inte känner igen mig... Men jag laddar kanske upp lite bilder, och om du mot förmodan någon gång känner igen mig får du säga hej!

Och tack så mycket!

Anonym sa...

hvad jeg ledte efter, tak