fredag 13 april 2007

Slagsmålsklubben live- Sticky Fingers 13 april 2007

Sex killar prydligt klädda i skjorta, cardigan och med flugan tajt knuten stiger in i den mörka lokalen och ställer sig vid varsin synth. Bakom dem sitter en gigantisk bild av politikern, "nörden" aka Harald Oswald för er som är pålästa. Så när de första tonerna av låten "Hänt" går på får man minst sagt känslan av att detta är något mäktigt.

Händerna i taket och pang på! Gåshuden infinner sig direkt, och kommer och går genom hela timslånga konserten. När extralåtarna drar igång med nya låten "Malmö Beach Night Party" och klassikern "Övningsköra" har till och med tråkmånsarna i hörnen börjat hoppa och efteråt är jag rejält svettig, och det är f*n inte av febern!

Slagsmålsklubben har beskrivits som "Kraftwerk på hallonsaft" vilket egentligen stämmer j*kligt bra. Men på något sett känns det nedvärderande och orättvist att jämföra detta bandet med Kraftwerk då det blir lite lillebror-syndromet över det hela. SMK förtjänar mer. Fast det är skönt med band som fortfarande tycker att det är kul att spela live, till skillnad från Weeping Willows som tydligen har blivit för kända och tappat glädjen i liveframträdanden (rapport från konsertsällskapet som senare drog vidare till WW på trädgårn).

Det är svårt att sätta fingret på vad som var bäst. Att få dansa av sig till Sveriges just nu bästa synthband är inte helt fy skam. Att efteråt få känna sig alldeles lyrisk över att den man minst trodde visade sig bli en av de bästa konserterna man varit på är underbart. Och att när man stiger ut i ljuset på Kaserntorget fortfarande ha blipblopet i kroppen och dansen i steget är en mycket underskattad känsla! Att vakna alldeles lycklig och fingra på sin splitternya Boss For Leader-skiva som man så generöst fick gratis på spelningen känns precis som när man höhö, vinner en bana på Super Mario 2 på brorsan gamla 8-bitars. (Förlåt för den fyndiga nintendo-jämförelsen, har kanske spelat lite för mycket i mina dar...)

Det tar emot att skriva om kvällens sämsta då det var en droppe i havet jämfört med resten, men ett litet minus är det faktiskt att jag trots intensivt studerande och många försök inte kan dansa som Frej....Och att alla låtar med SMK på datan blir så fjuttiga jämfört med hur det lät live. Det är liksom förstört nu. Men drömma sig tillbaka och Youtubea gamla klipp funkar ju i och för sig...

Nästa gång SMK kommer till stan är jag där! Sånt här är skamligt att missa. Tills dess har jag Hänt på repeat....

SMK:s hemsida
Slagsmålsklubbens Myspace

1 kommentar:

Milla sa...

Dem är så otroligt härliga! :)