fredag 15 augusti 2008

lp.

Jag samlar på lp-skivor och klär väggarna med dem. I onsdags, då vädret aldrig tycktes kunna bestämma sig och kulturkalasets program var för tråkigt gjorde vi majorna och jag fyndade dessa 4 fina "tavlor" för 120 kronor.

1.Beach Boys-skivan påminner om glasmosaik. Ni vet den som sitter på kyrkfönster. Inte så värst bra låtar på men för 35 kr orkade jag inte vara kräsen.
2. Marthas Vineyard, 35 kr. Låter lite som Susanne Vega. Inget som jag kommer lyssna på så mycket, men den har ett jävligt fint omslag. Tycker ni inte det?
3. Familjen Barbapapa för 25 kr. Kolla den rosa som är ett piano!!
4. Supertramp- Crisis? What Crisis? 25 kr. Bra musik, och tidernas härligaste omslag. Underbart!

11 kommentarer:

Gorillan sa...

Tycker att det finns rätt bra låtar på "Wild Honey" - ett underskattat album! Men givetvis inte lika bra som "Sunflower".

Anna sa...

Gorillan: Okejdå. Jag får lita på dig och lyssna på den igen med nya ögon! Men visst är den snygg?

David sa...

Köper du en beach boys-skiva för att klä din vägg med den? Hädare!

Anna sa...

David: Nja. Men för att försvara mig själv har jag alla deras låtar på datan, som jag använder som musikspelare mest. Men jag lyssnar ju på alla. Vad jag ville fram till var att det var väldigt billigt för nåt snyggt att hänga på väggen. Sen att man kan lyssna på det är ju bara en bonus.

Alice sa...

Åh, vad fina! Nu blir jag sugen på att göra samma sak, mina står bara i en trist back på golvet. Det närmsta tavlor jag har kommit än så länge är att se till att det alltid står ett fint omslag främst i backen (just nu är det New Orders "Power, Corruption and Lies").

Anna sa...

Alice: Köp lister och sätt upp på väggen, ta ut skivorna och lägg någon annan stans så att de inte böjs och ställ omslagen på listen. Har du inte så mycket plats kan du ju byta lite då och då. (Och New Order är fint det! Den förtjänar mer;))

alice sa...

Tack, vilket bra förslag! Just att kunna byta lite då och då känns ju schysst.

Gorillan sa...

Den är jättesnygg! Vem är det som ligger bakom motivet?

narwis sa...

haha så jävla retro va!(minns du när jag jämt sa det i våras om typ allt?haha) älskar skivomslag, speciellt lite äldre, dom vågade verkligen vara knasiga och stå ut =)

Nadja sa...

Oh jag älskar gammal lp, har sjl några på bokhyllan:)

Anna sa...

Narwis: Ja, sen är ju formatet bättre då det är större. Tror det gör mycket. Nu blir allt så puttinuttigt. Speciellt när man bara ser det på Ipoddisplayen:P

Nadja: Vackert!