lördag 29 november 2008

100000 thoughts

Brittiska Tap Tap gör det bra! (klicka på elefanten)Jag är sjuk. Det är helt okej, för jag orkar inte så mycket mer än att kolla alla filmer jag inte hunnit se. Har sett Wes Andersons alla och de är ju väldigt, väldigt fina.. Bill Murray är nog filmens svar på Moz. Rätt så genialisk, gammal nog att bli lite legendarisk men såpass tråkig att många inte ser storheten. Har ni sett Broken Flowers förresten? Soundtracket består mest av etiopisk jazz i form av Mulatu Astatke som jag nog nämt tidigare men som får en att dansa i en ökendammig taverna medan lokalbefolkningen undrar vem fan du är och som därför är värd att nämna igen.

Jag fick ett mejl av en person som vill att jag ska börja skriva någon annan stans. Var spelar ingen roll, men han sa att min blogg var "befriande ren från vad jag åt till frukost". Men han undrade vem Anna var. Så, jag är Anna. Jag är jävligt bra på Trivial Pursuit. Jag är grym på geografi och kan de flesta huvudstäder. Jag tycker dessutom att det är kul att kunna det. Jag gillar att läsa seriösa tidningar om kultur, för då känner jag mig viktig. Men viktigast är att vara lojal och ärlig mot sina ideal, tycker jag. Då är jag stolt över mig själv. Jag är också duktig på gitarr men ännu duktigare på piano.

Fast med skola och skit är det svårt att hinna med allt som man egentligen vill. I alla fall om man alltid väljer tråkigt och praktiskt och behöver vara sjuk för att komma på vem man är. Och det kommer ju inte bli ändring på det. Jag kommer inte skriva ett sjuhelsikes nyårslöfte. Men jag kommer kanske ta med mig nya numret av Rodeo nästa gång jag är på stan. Jag kommer kanske försöka se mer än en film på filmfestivalen. Jag kommer önska mig lite fet litteratur i julklapp. Och spela mycket TP. Kolla på På Spåret och glänsa med mina kunskaper.

Annars har jag ju musiken. Fy fan vad den har räddat mig många gånger! Brittiska Tap Tap gör det ju som sagt väldigt bra..

8 kommentarer:

Martin Janzon sa...

Trevlig inlägg. Om du undrar varför jag inte läser den här bloggen så noga längre (från och till läser jag den förstås) beror det nog på motsatsen till det som du skrev i min blogg, nämligen det att du bara skriver om musik, och ny ganska obskyr indiemusik för det mesta. Absolut inga fel med det, bara det att jag inte lyssnat eller varit sugen på ny obskyr indiemusik alls senaste halvåret/året eller så. Intresset kommer säkert tillbaka.

Anna sa...

Martin: Haha, jo jag vet. Men ibland har man inte lust att vara personlig bara. Dessutom gör jag inte så intressanta saker som andra får något ut av att veta. Men, det är ju klart att färre läser då. Bloggformen bygger ju på att berättar om sin vardag, egentligen. Får väl försöka bjuda lite mer på mig eller hur man nu ska uttrycka det.

Ha det gott!

ellen sa...

jag tycker då allt att din blogg är bra!
och tack för tipset om taptap, har lyssnat hela dagen.

jazzkatt sa...

Jag är också grym på TP och duktig på gitarr men ännu duktigare på piano.

Anna sa...

Ellen: Tack! Vad kul att du också tyckte om dem:)

Jazzkatt: Åhh, lovely! Då vet jag vad du gör i jul;) TP är ju typ det bästa med julen!

jazzkatt sa...

Tids nog så lär man sig frågorna och svaren till TP. Min familjs TP är nog 15 år gammalt så alla kan alla frågor och svar typ... Vi borde skaffa en nyare upplaga.

Martin Janzon sa...

Bloggen är bra som den är, vill man ha musiktips av en viss sort (indie) är den alldeles utmärkt. Det är bara inte det jag sökt senaste tiden, men det betyder inte att jag inte kommer återkomma med större intresse framöver. Berätta om din vardag behöver du inte göra (och det är ju säkert rätt ointressant för läsarna om det inte skrivs på ett roligt sätt), jag menade inte att du bör ändra på bloggen på nåt sätt. Kör på i din stil du, det blir bra.

Anna sa...

Jazzkatt: Bra då, har du julklappen klar till hela familjen. Plus att du kommer ha kul av den själv haha.

Martin: Jag gillade emoinlägget!