lördag 11 oktober 2008

glasvegas

Känns det inte ganska udda att Glasvegas ska supporta Oasis i höst?! Glasvegas som bevisar att Glasgow verkligen är en av europas största musikstad. Som nog det av höstens hypade band som faktiskt kan bevisa att de förtjänar roset.
För det skriks om dem i musikvärlden. Tvärtemot Oasis, som det på sin höjd tisslas och tasslas lite om. Glasvegas som känns sjukt mycket mer spännande än Oasis just nu...


4 kommentarer:

ylwa sa...

man hoppas ju att oasis' fans inte är lika arroganta som själva bandet, isåfall hade jag absolut inte velat öppna för dem om jag vore glasvegas. oasis borde så ha slutat göra musik för typ 10 år sen.

Anna sa...

Ylwa: Ja men eller hur? Det kommer en tid då man kanske gör bäst i att bara faktiskt leva på gamla meriter!

David sa...

Som stolt skotte lackar jag lite på ditt inlägg. Du kan ju inte på allvar mena att glasvegas musik är det som har gjort glasgow till intressant musikstad? Känner du över huvud taget till några andra glasgow-band? Jesus and Mary Chain och Belle and Sebastian för att bara nämna två?
Glasvegas har gjort en skiva full av hits som kritikerna gillar, visst. Hits som de kan leva på i två år, kanske. Max. Men de når verkligen inte upp till samma kvalitet som banden som kom på åttio- och nittiotalen, som verkligen har gjort odödliga låtar. Jag råder dig att lyssna på JAMCs skiva Psycho Candy, vilket du omöjligen kan ha gjort, med tanke på ditt inlägg.
Och dissa inte oasis, de må ha passerat sitt bäst före-datum runt millenieskiftet, men de har gjort fantastiska låtar. Och de har bidragit enormt mycket till det brittiska soundet.
Tack för mig.

Sebastian sa...

glasvegas är årets band, helt klart. jag hoppas på sverigespelníng i vår, det viskas ju om det i alla fall.