onsdag 11 mars 2009

India

Jag tänkte berätta lite om Indien. Jag var där i vintras för första gången, och det var helt fantastiskt! Av alla ställen mellanlandade vi i Azerbadjan, ett kallt och grått Baku som stor kontrast till Indien där värmen sådär slog emot en när man stiger av planet ni vet? Känner att det här inlägget kommer att bli helt osammanhängande, men det får gå för det är väl Indien också egentligen! Där är gatorna alldeles röda av jorden. Och om man inte ser upp blir man överkörd direkt av en liten Maruti Suzukibus. Även om de tutar hela tiden. Det är ett jävla ljud egentligen. Tiggare med sina färggranna åsnor och flöjtar som inte är stämda för fem öre. Köpte en så jag ska försöka filma en gång så ni får höra hur det låter!
Sedan är det marknaderna! Jag hittade mycket fint där, men det är ju mest skräp egentligen. Fast fint skräp! Men de drar i en, man får liksom inte ens snegla på sakerna för då märker affärsinnehavaren det och drar in dig i affären. En liten åttaårig tjej drog i min arm så hårt att jag fick blåmärken! Men det ska hon ju ändå ha credd för, så stark är inte ens jag som är avsevärt mycket äldre. Och det är sant det där med kossorna. På stränderna går de och äter bland soporna från de små schacken där man äter lunch.
Nyårsafton var jättefin! Vi gick ganska snabbt från hotellet där Dom & Roys duo eller vad de hette skulle underhålla med inspelade smörpopslåtar à la Lugna Favoriter på keyboard och mandolin till heeelt i otakt. På stranden firade indierna själva med att tända på dockor i form av gamla män. Såg lite makabert ut men det var för att elda ut det gamla året ungefär och det är ju logiskt... Raketerna var fullständigt livsfarliga, gick de av gick de åt helt fel håll. Men det var ändå den absolut bästa nyårsafton jag har haft! Vi satt på stranden med Fenny Limca, jordnötssprit med indisk fanta citron typ, och pratade löften.
Indien kan nog vara ett av det finaste länderna jag besökt och det kommer inte dröja länge tills jag åker dit igen! För vare sig det gäller den sjukt goda maten; pikoras, aloo gobi eller en veggie tali till lunch, eller att se apor och flygande hundar (typ som fladdermöss som såg ut som rävar. googla vettja!) i träden, stora vågor att bada i, morgonpromenader med barnen som skulle till skolan, alla handmålade reklamskyltar, spela fotboll barfota på jorden eller de otroligt sköna människorna, så älskar man det. Det gör man verkligen.

Denna filmen tipsade mina nyfunna indiska vänner mig om. "Som titanic fast mycket bättre! Alla gråter på slutet" sa killarna och rodnade lite. Jag måste säga att det låter oerhört lovande!


Förresten kan nog Slumdog Millionaire vara en av årets bästa filmer. Den verkar ju vara så söt! Tycker inte ni det?


6 kommentarer:

Hanna sa...

Åh Indien, har alltid drömt om att åka dit, men har inte hittat någon annan som vill det.. Det som oroar mig är att alla som åker dit blir magsjuka, klarade du dig utan det när du var där? Vilka var du där med? Var i Indien var du?

Anna sa...

Hanna: Jag tycker absolut att du ska åka dit! Om du inte hittar någon som du vill åka med kan du väl åka på nån gruppresa? Fältbiologerna eller rosa bussarna kanske har resor dit? Alla som åker dit blir inte magsjuka. Var bara försiktig, jag åt tex bara vegetariskt. Bara på ställen där indierna själva åt, om du fattar vad jag menar? Alltså inte på restaurangernas bufféer, västerländsk mat osv. Varför ska man äta det egentligen, när den indiska maten är så god och så billig? Jag undvek också glass, alla mejeriprodukter, frukt och sallad. Det är kanske lite tråkigt, men som sagt är maten så god så det känns inte som man missar något.
Om du sedan skulle bli sjuk så är ju det inga problem heller, jag har bara goda erfarenheter av läkarna och om du skulle bli sjuk finns det bra mediciner.
Jag var där med familjen, i ett ställe som heter Candolim som ligger vid havet på västkusten.

Är det Hanna P, från musiklägret kanske?:) Annars, lycka till med resan och hoppas det blir av!:)

Hanna sa...

Visst är det Hanna P från musiklägret :)
Tack för tipsen, har hört att den vegetariska maten ska vara helt fantastisk där så det låter ju toppen att bara äta det ändå. Ska kolla upp Candolim på direkten ;D

Anna sa...

Hanna: Åhh vad kul! Tänkte att det var du! Vi kanske kan dra dit tillsammans nån gång!:D Ha det gott! Kram!!

Har du flyttat än förresten?

Hanna sa...

Ja det vore jättekul!! :D

Japp har flyttat nu, så är du i Stockholm någongång är det bara att komma och hälsa på ;)

Anna sa...

Hanna: Det ska jag göra! Ska dit i helgen, men då hinner jag nog inte komma förbi tyvärr... Men en gång kan jag ju komma enbart för att hälsa på dig, se nån bra spelning och så får du visa mig sthlm!:D