onsdag 11 februari 2009

Begone Dull Care

Kanadensiska duon Junior Boys släpper ett nytt album om några månader: Begone Dull Care. Ett grymt album i min mening. Än så länge kan ni hitta spåret Parallel Lines här. 6:31 minuter av pur fullkomlighet!Förövrigt håller jag på att fixa en liten överaskning till er som nog dyker upp i helgen...

Ha det gott! Och fortsätt gärna tipsa varandra om filmer här7 kommentarer:

Lisa sa...

indie musik är det bästa som finns! goooood blog som ba den

Anna sa...

Lisa: Absolut! Tack så mycket, kul att du uppskattar det:)

johannes sa...

hela nya albumet är så sjukt bra! du förresten, vad är "indie" för dig? alltid intressant att höra människors åsikter.

kolla även in http://www.myspace.com/mintraumatiskabarndom

den skevaste musiken idag.

Anna sa...

Johannes: Ja det är det sannerligen!

Indie för mig är den musik som band på små oberoende bolag ger ut. Independent-bolag. Precis som indiefilm, eller som att indiemetal inte är något annat än metalmusik signad på ett independentbolag.

Men, den allmänna uppfattningen idag är ju att indie står för en genre. En genre som jag annars kan ha svårt för att sätta namn på. Så därför använder jag det här på bloggen, vi förstår ju vad vi menar. Så jag ser ingen idé att göra det till ett stort problem, även om jag på ett sätt tycker det är synd att den ursprungliga betydelsen försvunnit...
Vad är "indie" för dig?

Jag tyckte att låten var rätt schysst förövrigt.

johannes sa...

jag tycker som följande:

dels finns det indiepop, som är en genre i rakt nedstigande led från sarah records på 80- och 90-talet. det här tweeiga och jangliga blandat med lite skräpiga gitarrer, du vet. tänk the pains of being pure at heart eller days.

sen tycker jag att själva ordet "indie" är mer ett förhållningssätt till musiken, en mentalitet, precis som det går att ha en "punkig" mentalitet. och ja, förhållningssättet är väl att ligga på mindre skivbolag etc. etc. the killers, för att ta ett dåligt exempel, är inte indie.

allt gott,

johannes

Anna sa...

Johannes: Du har verkligen tänkt till inför det här! Det är bra, jag förstår vad du menar och håller med.

johannes sa...

haha ja, jag tänkte när jag duschade i morse, trött som få.