onsdag 22 augusti 2007

black milk

Jag har verkligen försökt att förstå mig på dem och deras musik. De har blivit sammanförda med Belle & Sebastian och The Knife, så jag borde ju gilla dem. Men det funkade inte riktigt, förrän nu.

Många har frågat sig själva om bandet är ett popband eller ett konstprojekt. Och i detta fallet är gränsen ganska fin. För några år sedan gick nämligen en grafisk designer, en kostymdesigner, en dramatiker, en konstnär och en videodesigner ihop och startade band. Självklart är det Zeigeist jag pratar om.

Och nu har jag då finally fastnat för bandets musik, som låter som The Knifes tidigare skivor. Mer pop, mer dans! Ibland blir väl likheten för slående för många, men jag gillar hur de har influerats av The Knife. Så har du ännu inte upptäckt Göteborgs-bandet är det dags nu. Annars är de väl värda en chans till!

Lyssna här, speciellt på Dawn Night.


6 kommentarer:

katrin karoliina sa...

Åååh ser så fram emot fredag :) ska bli så mysigt! Bio och dig liksom! Vi har massa att tala om; din nya skola och alla våra funderingar om framtiden. Läste din kommentar!! :) Men klockan 19 do not forget!

Anna sa...

Katrin: Jag med! Det ska bli jättekul! Du måste berätta om din sommar och grejer:) Nej, jag glömmer inte. Kopparmärra it is!

Anna sa...

du har bra funderingar om musik kvinna! snyggt namn också (:

Anna sa...

Anna: Hahahh, tack:)

Malin sa...

såg dem på Arvikafestivalen. var mycket bra!

Anna sa...

Malin: Oj, nu blir jag avundsjuk! Deras spelningar verkar intressanta!:)